De WordPress white screen of death kan være et frustrerende problem for nettstedeiere. For å løse dette problemet er det flere effektive metoder du kan prøve. Start med å sikre at serveren din er tilgjengelig og tøm nettleserbuffer. Du kan aktivere feilsøkingsmodus for å identifisere feil, øk minnegrense, og deaktiver eventuelle plugins eller temaer som kan forårsake konflikter. Sjekk i tillegg alltid din WordPress kjernefiler og gå tilbake til et standardtema om nødvendig. Ved å følge disse trinnene kan du gjenopprette funksjonaliteten til nettstedet ditt og eliminere den hvite skjermen.
WordPress White Screen of Death (WSoD) er et frustrerende problem som kan gjøre nettstedet ditt utilgjengelig. Denne artikkelen gir en omfattende veiledning for feilsøking av problemet med hvit skjerm i WordPress, og skisserer effektive løsninger som kan hjelpe deg med å gjenopprette funksjonaliteten til nettstedet ditt. Vi vil dekke en rekke metoder som henvender seg til både nybegynnere og erfarne brukere, for å sikre at du har de nødvendige verktøyene til din disposisjon for å løse dette problemet effektivt.
Forstå WordPress White Screen of Death
De WordPress White Screen of Death refererer til en tom skjerm som vises når du går inn på nettstedet ditt, ofte ledsaget av ingen feilmeldinger eller advarsler. Dette problemet kan stamme fra ulike årsaker, inkludert plugin-konflikter, temaproblemer eller serverrelaterte problemer. Å forstå årsaken til WSoD er avgjørende for effektiv feilsøking.
Se etter servertilgjengelighet
Før du dykker ned i mer komplekse løsninger, er det lurt å begynne med det grunnleggende. Sørg for at webserveren din kjører som den skal. Du kan sjekke servertilgjengeligheten ved å gå til andre nettsteder som er vert på samme server. Hvis de også er nede, ligger problemet hos vertstjenesten din.
Kontakt din vertsleverandør
Hvis servertilgjengelighet er problemet, ta kontakt med din vertsleverandør kan bidra til å fremskynde løsningen. De kan se etter problemer på serversiden og gi oppdateringer om når tjenestene vil bli gjenopprettet.
Tøm nettleserbufferen
En vanlig skyldig bak WSoD kan være nettleserens cache. Noen ganger kan utdaterte filer som er lagret i hurtigbufferen forårsake visningsproblemer. For å tømme hurtigbufferen, naviger til nettleserinnstillingene og finn alternativet for å slette nettleserdata. Det er tilrådelig å tømme hurtigbufferen og informasjonskapslene før du laster inn nettstedet ditt på nytt.
Aktiver feilsøkingsmodus
Aktiverer feilsøkingsmodus i WordPress kan vise feilmeldinger som kan hjelpe med å identifisere kilden til WSoD. For å aktivere feilsøkingsmodus, gå til wp-config.php-filen i WordPress-katalogen og legg til følgende kodelinjer:
define('WP_DEBUG', sant);
define('WP_DEBUG_LOG', sant);
define('WP_DEBUG_DISPLAY', usann);
Denne konfigurasjonen vil logge feil til en debug.log-fil i wp-content-katalogen, som du kan se gjennom for å finne ledetråder om hva som forårsaker problemet.
Øk PHP-minnegrensen
Noen ganger kan WSoD oppstå på grunn av utilstrekkelig PHP-minne. I dette tilfellet kan en økning av minnegrensen bidra til å løse problemet. For å gjøre dette, legg til følgende linje i filen wp-config.php:
define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');
Etter å ha lagret endringene, prøv å laste inn nettstedet ditt på nytt for å sjekke om problemet er løst.
Deaktiver plugins
Plugin-konflikter er en ledende årsak til WordPress-hvitskjermproblemet. Deaktivering av programtilleggene én etter én kan bidra til å identifisere den problematiske. Start med å få tilgang til nettstedet ditt via FTP eller vertskontrollpanelet ditt, naviger deretter til /wp-content/plugins/-katalogen og gi nytt navn til plugins-mappen for å deaktivere alle plugins samtidig. Hvis dette løser problemet, aktiver hver plugin individuelt til du finner den som forårsaker konflikten.
Sjekker de aktive plugins
Hvis du identifiserer en motstridende plugin, bør du vurdere å se etter et alternativ eller se etter oppdateringer. Regelmessig oppdatering av pluginene dine er avgjørende for å forhindre konflikter.
Bytt til et standardtema
I tillegg til plugins, kan temaproblemer også forårsake WSoD. For å sjekke om temaet ditt er problemet, bytt til et standard WordPress-tema, for eksempel Twenty Twenty-Three. Du kan gjøre dette via admin-dashbordet eller ved å gi nytt navn til den aktive temamappen via FTP. Hvis bytte til et standardtema løser problemet, bør du vurdere å kontakte temautvikleren din for støtte eller bytte til et annet tema helt.
Løs syntaksfeil
Syntaksfeil i PHP-filene dine kan også føre til problemet med hvit skjerm. Hvis du nylig har redigert noen tema- eller plugin-filer, se gjennom dem for manglende semikolon, parentes eller feil funksjonskall. Bruk et IDE- eller koderedigeringsprogram med syntaksutheving for å gjøre det enkelt å oppdage feil.
Sjekk WordPress Core Files
Noen ganger kan korrupte kjernefiler føre til WSoD. Du kan gjenopprette kjernefilene dine ved å laste ned den nyeste versjonen av WordPress og laste opp katalogene wp-includes og wp-admin via FTP. Sørg for å sikkerhetskopiere eksisterende filer før du utfører dette trinnet.
Oppdater WordPress regelmessig
Å holde seg oppdatert med oppdateringer er avgjørende for å opprettholde funksjonaliteten til nettstedet ditt. Se regelmessig etter oppdateringer til WordPress-kjerne, temaer og plugins. Utdaterte versjoner kan skape sikkerhetssårbarheter og kompatibilitetsproblemer, som kan utløse WSoD.
Overvåk for bildeopplastingsfeil
Noen brukere opplever problemet med hvit skjerm når de laster opp bilder. Dette kan være relatert til minnegrenser eller HTTP-feil. Hvis opplasting av bilder konsekvent fører til WSoD, kan det være lurt å se på å øke grensene for filopplasting i php.ini-filen eller løse HTTP-feil som påvirker bildeopplastinger. For mer informasjon om hvordan du løser HTTP-feil, kan du se denne veiledningen.
Bruk gjenopprettingsmodus
I noen tilfeller vil WordPress automatisk aktivere gjenopprettingsmodus etter feil på grunn av en tema- eller plugin-konflikt. Denne modusen sender en e-post til admin-e-postadressen som inneholder en spesiell lenke for å få tilgang til nettstedet i en begrenset kapasitet. Bruk denne muligheten til å feilsøke og deaktivere plagsomme plugins eller temaer mens du er i gjenopprettingsmodus.
Vurder WordPress-migrasjonsproblemer
Hvis WSoD dukket opp etter migrering av nettstedet ditt, kan det være flere migreringsrelaterte problemer på spill. Problemer som ufullstendige filoverføringer eller feilkonfigurerte databasetilkoblinger kan føre til WSoD. Å følge de essensielle trinnene for en jevn overgang kan forhindre disse problemene. Mer informasjon om dette emnet er tilgjengelig i denne ressursen.
Søk profesjonell hjelp
Hvis ingen av løsningene fungerer og problemet med hvit skjerm vedvarer, bør du vurdere å søke profesjonell støtte. Mange WordPress-eksperter kan diagnostisere og fikse problemer raskt og effektivt, for å sikre at nettstedet ditt kommer tilbake på nettet så snart som mulig.
Feilsøking av WordPress-hvitskjermproblemet innebærer en metodisk tilnærming som inkluderer å undersøke serverproblemer, tømme cacher og adressere potensielle kildekonflikter. Ved å følge trinnene som er skissert i denne veiledningen, kan du effektivt adressere WSoD og gjenopprette funksjonaliteten til nettstedet ditt. For referanse til mer detaljerte løsninger, sjekk ut denne artikkelen, som diskuterer problemet videre og anbefalte løsninger.
De WordPress white screen of death er et vanlig problem som kan gjøre nettstedet ditt tomt og ikke-funksjonelt. Denne artikkelen gir en omfattende veiledning for hvordan du identifiserer og løser dette problemet ved hjelp av ulike feilsøkingsmetoder. Enten du er en nybegynner eller en erfaren bruker, vil de følgende trinnene hjelpe deg med å gjenopprette funksjonaliteten til nettstedet ditt effektivt.
Se etter servertilgjengelighet
Før du dykker inn i mer komplekse løsninger, sørg for at serveren din er oppe og går. Noen ganger kan et midlertidig serverproblem forårsake den hvite skjermen. Prøv å få tilgang til nettstedet ditt fra en annen enhet eller sjekk med vertsleverandøren din for å se om det er noen avbrudd eller vedlikeholdsaktiviteter som påvirker nettstedet ditt.
Tøm nettleserbufferen
En ødelagt eller utdatert cache kan også føre til hvit skjerm utgave. Tøm nettleserbufferen og oppdater siden. Denne handlingen kan ofte løse innlastingsproblemer hvis nettleseren din viser en gammel versjon av nettstedet ditt.
Aktiver feilsøkingsmodus
Aktivering av feilsøkingsmodus i WordPress kan hjelpe deg med å identifisere feil som kan forårsake den hvite skjermen. For å aktivere feilsøkingsmodus, legg til følgende linje i din wp-config.php fil:
define('WP_DEBUG', sant);
. Når det er aktivert, oppdater nettstedet ditt for å se om det vises noen feilmeldinger, som vil gi ledetråder for feilsøking.
Øk minnegrensen
Utilstrekkelig hukommelse kan også resultere i en hvit skjerm. For å øke minnegrensen din, legg til denne linjen i din wp-config.php fil:
define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');
. Denne justeringen lar WordPress bruke mer minne, noe som kan bidra til å løse problemet.
Deaktiver plugins og temaer
Konflikter med plugins eller temaer er vanlige skyldige bak den hvite skjermen. Start med å deaktivere alle aktive plugins. Du kan gjøre dette ved å gi nytt navn til plugins mappen i WordPress-installasjonen din via FTP eller filbehandleren. Hvis nettstedet laster inn riktig, endre navn på mappen tilbake til det opprinnelige navnet og reaktiver hver plugin en etter en for å identifisere den problematiske.
Se etter syntaksfeil
Alle nylige endringer på nettstedet ditt, spesielt i kode, kan føre til syntaksfeil som resulterer i en hvit skjerm. Gjennomgå din temafiler eller en hvilken som helst egendefinert kode nylig lagt til. Du kan bruke et koderedigeringsprogram for å se etter og rette opp eventuelle feil, og sikre at alle PHP-tagger er riktig åpnet og lukket.
Gå tilbake til et standard WordPress-tema
Hvis problemet vedvarer, prøv å bytte til et standard WordPress-tema som Twenty Twenty-One. Du kan gjøre dette gjennom databasen ved å gå til wp_options tabellen og endre
mal
og
stilark
verdier tilbake til et standardtema. Denne metoden hjelper deg med å identifisere om temaet ditt er ansvarlig for den hvite skjermen.
Få tilgang til gjenopprettingsmodus
Fra og med WordPress versjon 5.2 kan du ha tilgang til gjenopprettingsmodus. Hvis du ser en melding som indikerer at nettstedet ditt er i gjenopprettingsmodus, klikker du på koblingen i e-posten du mottar. Denne modusen lar deg få tilgang til dashbordet ditt, hvor du enkelt kan deaktivere problematiske plugins eller temaer.
Rådfør deg med fellesskapet
Hvis du fortsatt ikke kan løse problemet, bør du vurdere å kontakte WordPress-fellesskapsforaene eller støttegruppene. Mange brukere har støtt på lignende problemer og kan gi verdifull innsikt eller løsninger basert på deres erfaringer.
For mer detaljert veiledning, vurder å lese artikler fra anerkjente kilder som f.eks Skyveier, Jetpack, og WPBbegynner.
Feilsøking av WordPress White Screen-problemet
Metode | Beskrivelse |
Sjekk servertilgjengelighet | Sørg for at serveren din er online og kjører uten problemer. |
Tøm nettleserbufferen | Fjern utdaterte filer som kan forårsake visningsfeil. |
Aktiver feilsøkingsmodus | Aktiver WordPress feilsøkingsmodus for å identifisere feil. |
Øk minnegrensen | Øk PHP-minnegrensen for å hindre ressursbruk. |
Deaktiver plugins | Deaktiver alle plugins midlertidig for å isolere problemet. |
Bytt tema | Bytt til et standard WordPress-tema for å eliminere temarelaterte problemer. |
Sjekk filtillatelser | Sørg for at filtillatelsene er riktig angitt for WordPress-kataloger. |
Inspiser .htaccess-filen | Se gjennom og tilbakestill .htaccess-filen til standardinnstillingene. |
Gjenopprett sikkerhetskopi | Tilbakestill nettstedet ditt til en tidligere sikkerhetskopi hvis feilsøking mislykkes. |
Feilsøking av WordPress White Screen of Death
Den beryktede WordPress White Screen of Death (WSoD) er et vanlig problem som kan gjøre nettstedet ditt helt tomt og tilsynelatende ikke reagerer. Denne veiledningen gir handlingsrettede trinn for å hjelpe deg raskt å identifisere og løse problemet, slik at du kan gjenopprette WordPress-nettstedets funksjonalitet.
1. Sjekk servertilgjengelighet
Det første trinnet i feilsøking av WSoD er å sikre at serveren din er operativ. Sjekk vertstjenesten din for å bekrefte at det ikke er noen avbrudd eller problemer. Du kan vanligvis finne serverstatusrapporter på vertsleverandørens nettsted eller ved å kontakte deres kundestøtte.
2. Tøm nettleserbufferen
Noen ganger kan nettleseren din vise en utdatert versjon av nettstedet ditt. Tømmer nettleserens buffer kan ofte løse dette problemet. Sørg for å oppdatere nettstedet ditt etter å ha tømt bufferen for å se om problemet vedvarer.
3. Aktiver feilsøkingsmodus
WordPress har en innebygd feilsøkingsmodus som kan hjelpe med å identifisere problemer med nettstedet ditt. For å aktivere det, gå til din wp-config.php-filen ligger i WordPress rotkatalogen. Legg til følgende kodelinjer før linjen som sier “Det er alt, slutt å redigere!”:
define('WP_DEBUG', sant);
define('WP_DEBUG_LOG', sant);
define('WP_DEBUG_DISPLAY', usann);
Dette vil logge feil til en debug.log-fil i /wp-content/-katalogen, noe som gjør det lettere for deg å finne kilden til WSoD.
4. Øk minnegrensen
En vanlig årsak til problemet med hvit skjerm er overskridelse av minnegrensen angitt av vertsleverandøren. For å øke minnegrensen, legg til følgende linje i din wp-config.php-filen:
define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');
Etter å ha gjort denne endringen, sjekk nettstedet ditt for å se om dette løser problemet.
5. Deaktiver plugins og temaer
Plugins og temaer kan føre til konflikter som resulterer i WSoD. For å feilsøke, midlertidig deaktiver alle aktive plugins. Du kan gjøre dette ved å gi nytt navn til plugins-mappen i wp-innhold katalogen via FTP eller filbehandleren. Hvis dette løser problemet, reaktiver pluginene én etter én for å identifisere den skyldige.
Hvis problemet vedvarer, prøv å bytte tema til et standard WordPress-tema som Twenty Twenty-One. Dette vil bidra til å avgjøre om temaet ditt forårsaker problemet.
6. Se etter syntaksfeil
En syntaksfeil i PHP-filene dine kan føre til den hvite skjermen. Hvis du nylig har redigert filer, må du dobbeltsjekke dem for eventuelle feil, for eksempel manglende semikolon eller krøllete parenteser. Du kan bruke en kode editor for å enkelt identifisere disse feilene.
7. Gjennomgå Core WordPress-filer
Korrupte WordPress-kjernefiler kan også resultere i WSoD. For å fikse dette kan du installer WordPress på nytt uten å miste innholdet ditt. Last ned den nyeste versjonen av WordPress fra den offisielle siden, pakk ut filene og last dem opp til serveren din (bortsett fra wp-content-mappen og wp-config.php-filen).
8. Bruk gjenopprettingsmodus
Hvis du ikke har klart å løse problemet ved hjelp av metodene ovenfor, kan du gå inn WordPress gjenopprettingsmodus. Få tilgang til nettstedets e-post som er knyttet til administratorkontoen for å motta en gjenopprettingslenke, som lar deg logge på trygt og iverksette korrigerende handlinger.
9. Søk profesjonell hjelp
Hvis alt annet feiler, bør du vurdere å søke hjelp fra en profesjonell utvikler. Noen ganger kan det oppstå komplekse problemer som krever ekspertintervensjon. Mange WordPress-spesialister kan effektivt diagnostisere og løse problemet med hvit skjerm.
Feilsøking av WordPress White Screen-problemet
A: WSoD refererer til en situasjon der WordPress-siden din viser en tom hvit skjerm i stedet for det forventede innholdet.
A: Du kan bekrefte servertilgjengelighet ved å gå til andre nettsteder som er vert på samme server eller ved å bruke online serverstatuskontrollere.
A: Du kan tømme nettleserbufferen ved å gå inn i nettleserinnstillingene, finne personvern- eller historiedelen og velge alternativet for å tømme hurtigbufferen.
A: For å aktivere feilsøkingsmodus, finn ‘wp-config.php’-filen i WordPress-rotmappen og sett verdien av ‘WP_DEBUG’ til true.
A: Ved å øke minnegrensen kan WordPress-nettstedet ditt bruke flere serverressurser, noe som kan bidra til å løse problemer knyttet til utilstrekkelig minne.
A: Du kan deaktivere alle plugins ved å gå til “Plugins”-delen i WordPress-dashbordet, velge alle og velge “Deaktiver” fra rullegardinmenyen for massehandlinger.
A: Ja, å bytte til et standard WordPress-tema kan hjelpe deg med å finne ut om det aktive temaet ditt forårsaker problemet med hvit skjerm.
A: Du kan sjekke WordPress-kjernefilene dine ved å sammenligne dem med en ny nedlasting av WordPress for å sikre at ingen filer mangler eller er ødelagt.
A: Hvis problemet vedvarer, bør du vurdere å kontakte vertsleverandøren din for å få støtte, da de kan hjelpe deg med å identifisere serverrelaterte problemer.